woensdag 15 januari 2020

Gereserveerd

 Weer een dag. Verder. Half januari. Al (!) half januari. Voor mijn gevoel geen kloot opgeschoten. Klopt niet maar het gevoel telt wel. Nee, geen overlopend enthousiasme vandaag. Een dag waarop ik me om half acht afvroeg waarom ik zou opstaan. Ik zal het er mee moeten doen. Ergens, gaande de dag zal het wel weer bijtrekken.

 Het is grijs, grauw en wit buiten. -6º. Kraak nog smaak, maar prachtig gewitte bomen. De honden zijn de lijn weer zat en ik ben het getrek van de honden zat. Daar is geen gebrek aan enthousiasme. Ik zou willen, dat ik het ze kon gunnen, maar geen zin in vandaag. Netjes aan de lijn een paar honderd meter naar links en hetzelfde aantal meter retour naar mijn koffie. Koffie die alweer dagen een verkeerde smaak heeft.

 De melk van de Penny mist een permanente smaakstandaard. Ik merk het aan het schuimen en dan mn als dat niet gebeurt, van de koffiemachine. Zou het één keer gebeuren ergens in het najaar, zou ik denken "Ah, verandering van voer doet de smaak van de melk geen goed." Het is echter gekwakkel. Dan weer wel, dan weer niet. Terwijl het toch niet het weer is om de koeien de ene keer weer naar binnen en vervolgens weer naar buiten te laten. Zo die beesten überhaupt buiten komen.

 Ze hebben wel andere melk daar bij de Penny maar die is a. vol ipv halfvol èn zit b. in glazen flessen waar geen statiegeld op zit. Wat moet ik met 12-15 van die flessen per week? 600 -750 flessen per jaar. Ik kan een bedrijf beginnen. Meer dan het aantal wijnflessen dat hier leeg raakt en deels wordt hergebruikt. Dan zijn geplette tetra-pakken een stuk praktischer. Jammer van de bij tijd en wijle verkeerde inhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten