dinsdag 14 januari 2020

Vroeg

 Voor negenen in de ochtend aan een grote koffie met veel melk in de Starbucks op de Piata Mare in Sibiu. Ja, ja, wereldstad. Mondiale dorpscommercie. Notabene met haast originele stroopwafels. Liliy's gaat tegenwoordig pas open na tienen. Op zich een authentiekere plek, maar gesloten schiet je daar weinig mee op, als je koffie wilt.

 Het opruimen van de laatste kerstmarkttentjes, ijsbaan en reuzenrad schiet niet op. Ook de gigantische kerstboom ontmantelen kost veel tijd. Geen echte boom maar een puntmutsconstructie van groengecoate metalen hekwerkachtige delen, in konisch concentrische ringen op elkaar gezet en bekleed met dennengroen waar dan weer de kerstballen op waren bevestigd. Zag er beter uit dan de kale alu-installatie van vorig jaar.

 Vanuit Starbucks was het demonteren van de constructie niet te volgen helaas. Mijn telefoon had net tevoren de geest gegeven en verlangde een oplaadbeurt. Ik moest me dus met andere, meer ouderwetse zaken bezighouden, zoals mensen kijken. Viel niks tegen. Het enige wennen was het ontbreken van een klok. Die zie je tegenwoordig nauwelijks meer in een horeca-etablissement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten