vrijdag 17 januari 2020

Afvriezen

 De droogrekken staan binnen maar de bevroren kom met water op de tafel zegt meer dan voldoende. Je hebt geen last van wind. Dat is je enige voordeel. Verder is binnen gelijk aan buiten in 24, mn in de winter. Geen lol om de was op te hangen. Vingers die pijn doen voordat je een bedset hebt hangen. Steeds maar weer die handen in je zakken. Bijkomen. Echt warm worden zit er niet in.

 Vorig jaar het beddengoed opgespaard tot de temperatuur acceptabeler was. Kan makkelijk met de weet ik hoeveel sets, die we inmiddels op de plank hebben liggen. De waswinter gaat hooguit van half december tot begin maart. Ik krijg Mariana niet aan wekelijks wisselen, dus je praat over maximaal 6 sets. Peanuts. En wat mijn eigen was betreft, sla ik nu ook weleens een dag en soms twee over. Dat zal me in de zomer niet overkomen.

 Hoe deed mijn moeder dat? Al dat beddengoed en andere was werd steeds weer buiten opgehangen en als het echt te bar was (sneeuw?) in de veranda, eigenlijke een serre, maar daar was geen verwarming dus een beetje hetzelfde verhaal als nu in 24. Iedere week weer. Dat probeer ik toch een beetje te voorkomen. Was was met regelmaat bevroren. Gefriergetrocknet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten