donderdag 30 januari 2020

Noodzakelijk?

 Dosis stadse drukte achter de kiezen. Weer ff genoeg voor een week of twee, misschien wel drie. Had gehoopt inmiddels op vier weken te zitten, maar die horde blijft buiten beeld een lange neus maken. Maakt ook niet zo heel veel uit. Qua boodschappen zou het kunnen. Behoeften verschuiven en de noodzakelijke basis, die werkelijk niet echt zo noodzakelijk is, wordt steeds smaller. Een Westmalle Triple is in Agnita niet te krijgen, maar om dat nu een noodzakelijkheid te noemen, waarvoor persé naar Sibiu moet worden gegaan, staat interessant maar klopt niet. Het is leuk meegenomen en ik kan me er echt op verheugen maar valt toch echt onder de extra's.

 Koffie dan weer niet in mijn ogen, maar het na veel gezoek verkozen merk is alweer weken niet in de schappen te vinden. Niet in de Auchun èn niet in de Carrefour. Zo mist er altijd wel weer wat, waardoor het streven naar beperking wel leuk klinkt, maar in praktijk door ontbrekend aanbod wordt dwarsgezeten. Tot op heden kan ik me niet herinneren ooit boodschappen gedaan te hebben en alles hebben kunnen krijgen, waar ik naar opzoek was. Zal vast een kwestie van een slecht geheugen zijn, maar vaak zal het in ieder geval niet zijn geweest, dat zo'n perfecte boodschappenronde over de bühne is gegaan.

 Er ontbreekt vaker wel dan niet iets. Of tijdelijk of het is weereens definitief uit het assortiment verdwenen en mag je weer opzoek naar een alternatief. Schijnbaar is een beetje consument niet werkelijk geïnteresseerd of z'n koffiebonen nu van Meinl, Tchibo, Lavazza, Illy, Jacobs (DE!) of iets illuster lokaals a;s Doncafe komt. En dan heb ik het alleen nog maar over koffie, niet over shampoo, olijfolie, vruchtensap, kaas, wijn, etc. En waar ga je dan zoeken? Precies in het internet. Als online shops de grootgrutters dwars zitten, dan is dat toch deels door eigen toedoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten