zaterdag 11 januari 2020

Eenvoud

 Het vuurwerkdebat blijft maar broeien in Nederland. Ik snap het eerlijk gezegd niet. D'r is vuurwerk en d'r is vandalisme en erger. Wat is er zo moeilijk aan dat onderscheid?? Er is legaal vuurwerk en illegaal vuurwerk. Er zijn regels voor het waar en wanneer afsteken van vuurwerk. Auto's in brand steken is geen vuurwerk. Brievenbussen, bushokjes en (ondergrondse) vuilcontainers opblazen heeft niks met de vuurwerktraditie te maken.

 D'r zijn kortom al regels zat, maar die worden niet gehandhaafd en dus maar meer regels en/of verboden maken, waarvan je bijvoorbaat al vraagtekens bij de handhavig kunt stellen, lijkt me meer het paard achter de wagen spannen ipv enige vooruitgang in de gewenste richting boeken. Maar handhaving, wanneer is dat begrip uit het dagelijkse bestaan in Nederland verdwenen?

'Lik op stuk' dus en geen foei-gesprek. Twee weken straten vegen bij onverantwoord afsteken van vuurwerk. Een week (jeugd)detentie bij bezit van illegaal vuurwerk. 'Vrijwilligerswerk' bij vernieling van andermans eigendom tot de schade is betaald. Simpel en doeltreffend. Alles in supersnelrecht zonder alle zg rechten, die heb op zo'n moment namelijk gewoon verspeeld. Ik snap echt het probleem niet. Wat voor schijters zijn de huidige (opper)bromsnorren geworden, dat niet meer doorgepakt wordt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten