woensdag 7 maart 2018

Vernielzucht

 Uitgeruste honden zijn destructief baldadig. Een dag niet met ze lopen en dan mn hen niet hun vrijheid geven voor het maken van kilometers in eigen beheer en weer was de schutting de zak. Was maar net optijd gisteravond, nadat ik in bad verdachte kras-geluiden had gehoord. Daar is met moeite tegenop te schroeven. Tijd voor structurele ingrepen, met alle rotzooi, onregelmaat en verstoring vandien.

 Hoe ik met de honden door de verbouwingstijd heen moet komen, heb ik me de afgelopen weken meermaals afgevraagd zonder tot een bevredigend antwoord te komen. Van afsluiting van de binnenplaats is tijdens de verbouwing van de schuur geen sprake. Integendeel. Ook tijdelijke maatregelen zijn nauwelijks op een effectieve manier mogelijk. En dan komt Rosa in die tijd ws in haar eerste loopsheid. Heerlijk al dat onmogelijks bij elkaar.

 Zal uiteindelijk iets met kettingen moeten doen of ze de hele dag binnen houden, wat natuurlijk gegarandeerd misgaat als een ander dan ons in en uit loopt. Zelfs Mariana heeft daar niet de gewenste discipline voor. Aan de ketting dus. Da's de enige methode met kans van slagen. Aan de ketting maar ook de band om de nek van metaal. Anders heeft die hele ketting geen zin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten