vrijdag 16 maart 2018

Kippendief?

 Aangesproken worden door een buurman en begrijpen dat de beste man het heeft over zijn kippen en mijn honden, dat zijn kippen het loodje leggen en dat dat niet goed is. Nee, dat lijkt me geen goede gang van zaken. Welke hond is dat dan? Die vraag komt niet helemaal over, maar het zou me niks verbazen, als het antwoord daarop "Ik weet niet zou zijn!". Dat is het in soortgelijke gevallen al vaker geweest. 'Mijn honden' hadden een x-aantal weken geleden ook een andere hond gedood, volgens de bejaarde eigenares, want ze had 'm al dagen niet gezien .... Laat staan gezien dat hij aangevallen en omzeep geholpen was door mijn clubje ongehoorzaam. Enige dagen later zag ik de hond gewoon weer lopen.

 Nu is dat van die kippen een stuk minder onwaarschijnlijk dan het doden van een andere hond, zeker omdat dat niet bepaald een kleintje is en hij zich zover ik heb gezien, weinig aantrekt van het geblaf van andere honden. Hij tsjokt gewoon verder zonder zich tot antwoorden te laten verleiden. Maar ja, dan wil ik wel weten, wie dat doet en vind eigenlijk, dat je je kippen beter moet opsluiten. Als een hond er zomaar bij kan (omdat ze vrij rondlopen cq scharrelen) zal het voor een vos een fluitje van een cent zijn. En daar lopen er hier genoeg van rond. Dus als je het niet zelf ziet ....

 En dan heb ik het maar niet gehad over het feit, dat ik honden niet 'als van mij beschouw' of me verantwoordelijk voel voor wat ze uitspoken, enkel en alleen, omdat ik ze voer. Men mag blij zijn, dat ik ze inmiddels meestal en voor het grootste deel van de dag en nacht van de straat weet te houden. Ik heb geen 100% controle over het wilde deel van de meute. En mochten het Prada of Rosa zijn geweest, dan kan ik alleen beloven, dat ik mijn best doe om het in de toekomst te voorkomen. Maar ook die weten soms door de mazen van het net/de omheining te glippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten