zondag 4 maart 2018

Planningsfoutje

 Het bed uitkomen, de honden doen, aan de koffie willen gaan en ... geen melk in huis. Dat gebeurt me niet vaak, zeker niet op zondagochtend. Niet dat dat nog een speciale belemmering is tegenwoordig, desondanks heb ik meestal nog wel zoiets, dat ik op vrijdag bekijk of ik genoeg in huis heb om het weekeinde door te komen. Mooi deze week niet gedaan dus.

 In een reflex in de auto willen stappen en bedenken, dat de winkel in het dorp misschien ook nog wel een pak of wat met melk heeft staan. Jas aan en het dorp ingelopen. Ontegenzeggelijk een aangenamere manier om met de dag te beginnen, dan in de auto springen en naar de Penny rijden. De ergste kou is uit de lucht. Het is stil. En de inwendige motor kan in alle rust voorthobbelen, geen plots opschakelen nodig.

 Ik zou het meer moeten doen, zoals al vaker bedacht, maar dan moet de koelvintrine in de winkel niet vrijwel leeg zijn, zoals vandaag het geval was. Toch iets met zondag? Alsnog naar de Penny dus. Daar staan zoals gewoonlijk de nodige auto's voor de deur en binnen loopt redelijk wat volk rond. Alleen 's morgen na half acht, als ze net open zijn, is het rustig. De rest van de lange dag loopt er altijd volk rond. Als het niet zou kunnen zou men het niet doen, maar geef ze de gelegenheid en ze shoppen rondom de klok, zelfs in Agnita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten