zaterdag 3 maart 2018

Glashard

 Vannacht wezen varen. Behalve dat feit kan ik van de fragmenten weinig koek bakken. Moet het op het moment zelf gaan bijhouden met wat relevant steekwoorden, wil ik er een serieuze bijdrage van maken, waarover ik het trouwens nog niet eens ben met mezelf. Op het moment dat ik wakker werd na het varen in Deense wateren. Ja, vraag me niet waar dat op gebaseerd is, hoorde ik een geluid, dat ik niet direct kon plaatsen. Een doodnormaal geluid maar het paste niet in het weerplaatje van het moment: regen!

 Regen en vorst. Da's altijd weer lachen. En ja hoor, vanochtend alles bedekt met een glasheldere ijslaag. Waar nog sneeuw lag was het geen probleem, de rest vrijwel onbegaanbaar, de auto 'ingepakt'. Gelukkig is het geen werkdag vandaag en zijn mijn taxidiensten niet gevraagd. Het ging glibberend met de honden het dorp uit. Het resterende zout op de weg begon zijn werk te doen.

 Op de heuvels ligt nog steeds een pak sneeuw. Heb het ploeteren beperkt tot de ouderwetse route en ben alleen naar beneden gelopen. De honden waren weer meer met de groep dan met mij bezig. Het moet iets van een loyaliteitsconflict opleveren. Luisteren ze naar mij of gehoorzamen ze aan de groepsdynamiek cq -discipline. Voor Prada en Rosa dan, bij de rest ben ik niet serieus met een gehoorzaamheidstraining begonnen. Daarvoor volgen ze me regelmatig beter dan mijn eigen duo.

 Vandaag alleen beneden aangekomen. Na een paar keer roepen en fluiten kwamen de dames er aan. Als dat een regel zou kunnen worden, kan ik daar goed mee leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten