zaterdag 24 maart 2018

Gesteldheid

 Over een paar dagen tegen de +20 maar vooralsnog 15 cm sneeuw en een temperatuur van dik 20 graden minder. Maart. Gisteren de ooievaar weer gezien, die heeft de voorjaarse winterdip blijkbaar goed doorstaan. Van mij mag het snel gaan met het verdwijnen van de sneeuw. Behalve dat ik het winterse gedoe voor het moment èn de komende 8 mndn wel gezien heb, ploetert het bij deze dikte ook voor geen meter heuvel op in dat spul. Het was zweten vanochtend.

 De honden lijken er eerder meer energie van te krijgen dan het hen kost. Als gekken jagen ze achter elkaar aan. Muv de meehuppelende teckel, die permanent met zijn buik door de sneeuw schuurt, en de hoogdrachtige Lady. Normaal niet vies van een partij rennen en dollen merkt ze blijkbaar, dat het niet meer kan of niet zo'n goed idee is om te doen.

 Geen wandeling over de toppen vandaag. Op het oude keerpunt was het mooi geweest en weer dalwaarts getogen. Gelukkig hadden de dames zich dusdanig afgemat, dat ze vrijwillige naar me toekwamen toen we de heuvel achter ons hadden gelaten. Scheelt weer een boel ergernis en wachten. Een prettig begin van de dag kortom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten