woensdag 28 maart 2018

Belazeren 2.0

  Nederland is gek en niet zo'n beetje ook. Gas, Groningen en Co2 en ineens moeten de CV-ketels verdwijnen. Ik had al eens geadviseerd om met ademen te stoppen en bij acties als deze voel ik de neiging om dat advioes met nadruk te herhalen.

 Daken met zonnepanelen zijn lelijk en vooral zelden toereikend. Nu komen daar, als het aan de lobbyïsten ligt, overal warmtepompen bij. Dat zijn van die airco-achtig ventilatorblokken. Dat is niet alleen nog duurder, minstens zo lelijk, maar dat maakt ook nog eens herrie. Neem in een willekeurig hotel een van de goedkopere kamers en je hebt een nachtlang plezier van de geluiden, die dat soort installaties maken. Je kunt de toekomstige klachten vooraf bedenken.

 Gelukkig ben ik niet de enige:

 Aanhoudend gebrom (om er eentje uitde commentaren in de VK van vandaag te pikken)
Graag een kanttekening/waarschuwing bij de berichtgeving over de komst van de warmtepomp op de voorpagina van de krant van gisteren. Sinds december bewonen wij fraaie een nieuwbouw-woning nabij het centrum van Rotterdam. Onze buren wilden een gasvrij-huis en de installateur plaatste daarom een fors 'monoblock' op de uitbouw van hun benedenverdieping. Het gevolg voor ten minste drie woningen - dus ook onze buren zelf -: aanhoudend gebrom van de compressor, gegier van de ventilator en een structureel verstoorde nachtrust.

 Dan nog afgezien van de steeds weer ontbrekende discussie over het feit, dat de benodigde elektriciteit toch ergens vandaan moet komen en, zelfs het gegeven van centrale productie in acht genomen, bij verre niet zo schoon is, als het plaatje wordt gepresenteerd.

 Nu zien of deze zeer realistische en op de praktijk gebaseerde ervaringen ter meerdere eer en glorie van de vermeende Co2-limieten onder het tapijt worden geveegd of dat eindelijk ergens een soort van zelfreinigend inzicht weet door te dringen en dit soort waanideeën incl. het veronderstelde kalf in de put verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten