dinsdag 20 maart 2018

Mana

 Brood op de plank! En dat zelf gebakken. Het heeft wat jaren dralen gekost, maar eindelijk is het er weer een keertje van gekomen. Laat het hier niet bij blijven! Een volkoren-versie die van binnen een slagje bruiner had gemogen. De volgende keer beter. Èn een keertje stokbrood. Ik weet niet waarom, maar dat lijkt me het summum, meer nog dan een goede bladderdeeg of -erger- het deeg voor een Apfelstrudel.

 Heerlijk. Niet de eerste keer, maar na jaren de afgelopen weken wel vaker mee bezig geweest en ineens doe je het dan. Een hoop wachten tussen het kneden door. Zou zo de reden kunnen zijn om er niet teveel mee bezig te zijn, maar toch geloof ik dat niet. Kneedwerk hooguit 20 minuten alles bij elkaar, baktijd een kwartier meer en het rijzen cq wachten komt op ruim drie uur. Snap je ook waarom mensen vaak een hele riedel broden tegelijk bakken. Het werk wordt er ietsje zwaarder door maar de wachttijd niet langer.

 Nu dat deurtje in die nieuw gemaakte oude broodoven en dan het brood voor een maand of twee, misschien wel drie in één keer bakken in een houtgestookte oven. En aansluitend een paar pizza's als bedankje voor gedane arbeid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten