dinsdag 13 maart 2018

Gezellig

 Daar gaan we weer. Aanloop nummero zoveel waar het effect (vermeend?, nadelig?) kunnen (!) hebben vaniets inleiding is tot (streven naar) uitbanning.

 VK, 13-03-2018:

 "De aanschaf en het gebruik van houtkachels moeten worden ontmoedigd, onder meer door publieksvoorlichting over de schadelijke effecten voor gezondheid en milieu en door regelgeving om overlast aan te pakken.

 'Ruim 10 procent van de Nederlanders ervaart overlast door houtrook', zegt oud-burgemeester Job Cohen, die als voorzitter van het Overlegorgaan Infrastructuur en Milieu (OIM) het platform heeft begeleid. 'Vooral voor mensen die astmatisch zijn en onder de houtrook wonen, kan dit fikse gezondheidsproblemen veroorzaken. Die mensen hebben er niet om gevraagd om naast buren te wonen die hun huis verwarmen met houtkachels.'"

 Ja, het kan vervelend zijn, wat niet? En ja, als je met je neus erin gaat hangen zal het vast ook wel slecht zijn en slechter dan is iets altijd, zoals het ook altijd beter dan iets anders zal zijn. En stokende buren hebben ook niet gevraagd om naast houtkachelhaters te wonen. Pfffffff, ik kan toch met regelmaat blij zijn niet meer in dat van betutteling en bemoeizucht aan elkaar hangende kikkerlandje te leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten