dinsdag 27 maart 2018

Completeren

 Vandaag de gisteren opgehaalde spiegels ophangen in de badkamer en de glazen afstelplek voor alle douchegel-, shampoo- en conditionerflessen monteren in de douche. Het zoveelste laatste loodje in de badkamer en dan is na bijna twee jaar de badkamer echt helemaal af. Denk je, dacht ik. Mooi ff buiten Mariana gerekend. Die weet altijd weer fijntjes aan te wijzen, wat nog niet af is. Iets wat ik vaak allang niet meer zie of in elk geval niet meer meetel in de afronding.

 Een aannemer kan een droomhuis uit het niets neerzetten, maar als ie een haakje aan de gordijnrails is vergeten, zal dat het eerste zijn, wat ie van Mariana te horen krijgt. Natuurlijk moeten dingen goed gebeuren en is ook een streven naar complete afronding niet verkeerd. Daarbij moet je echter niet in z'n geheel over het hoofd zien wat er allemaal al gedaan is. Zeker als je eigen bijdrage beperkt blijft tot kijken en becommentariëren.

 Yoland kon daar ook een handje aan hebben. Steeds bezig met wat nog moest ipv met dat wat gerealiseerd was. Is dat een vrouwenafwijking? Hoewel het ontegenzeggelijk mooier zal zijn als een afwerklatje de boven het tegelwerk uitstekende betonrand op één van de badkamermuren afdekt, zal het ontbreken absoluut geen invloed hebben op mijn bad- en douchebeleving. Maar ja, als ik het ding niet ooit plaats, zal ik het tot aan het einde der tijden moeten horen als de badkamer om de een of andere reden ter sprake komt. Maar eerst zijn daar nog wat van die andere, kleine en vele malen meer storende gebreken en afwezigheden te verhelpen, die wel bijdragen aan het verhogen van het woon- en leefgenot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten