maandag 5 maart 2018

Happen

 De klusmaterialen gehad, was de innerlijke mens onvermijdelijk aan de beurt. Mariana's voorkeur was al een tijdje het al tijden niet meer bezochte Roemeense restaurant in het centrum van de stad. In een kelder, dus Crama en dan iets met Sibiu en Veche, oud kortom: Crama Sibiul Vechi. Uitstekende plek voor het genieten van de traditionele Transylvanische keuken. Dè plek bij uitstek.

 Nee, dit is geen Tripadvisor-gelul maar eigen ervaring en dat gebaseerd op enige jaren ervaring. Ietsje duurder dan gemiddeld, maar dat heeft absoluut geen effect op de prijs/kwaliteit-verhouding. Erg voorkomende en toegankelijke bediening, die ons ook na bijna een jaar afwezigheid direct herkende. Dan is een rode loper overbodig.

 Heerlijk begonnen met een lokale borrel. Aansluitend voor allebei de feestelijke kippensoep en per toeval ook samen aan de kalkoen in het vervolg. Mariana voor de filets in pikante saus met gebakken champignons en ik aan de spies met gegrilde groenten. Water erbij en een prettig glas rozé. Onverwachts zware onderwerpen aangesneden, tranen vloeiden, een koffie genoten en ons weer in de stadse drukte gestort. Waar klaag ik eigenlijk over?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten