woensdag 21 maart 2018

Graven

 Vroege start. Niet qua honden, maar na de honden. Tuinaarde versleept naar het graf van Mariana's grootouders van moeder's kant. Het graf waar Mariana een jaar geleden tijdens de schoonmaakbeurt voor de Pasen achterover van een twee meter hoog talud naar beneden is gedonderd en ongelukkig op haar rechterarm terecht is gekomen, ze in de nasleep de hele tijd dacht/vond dat massage voldoende was om al die vervelende hersteloefeningen te vervangen en dus sindsdien een deel van de beweging in haar rechterarm kwijt is. Dat graf.

  Van die oma, waar Mariana het grootste deel van haar eerste 40 jaar heeft doorgebracht. De oma die haar door en door verwend of, zo je wilt, bedorven heeft. Waar haar ideeënwereld vandaan komt, dat verzorgd worden eigenlijk heel normaal is, zeker door de naasten die om je geven. Ik zal wel nooit gecorrigeerd krijgen, wat die oma erin gestopt heeft. Dat die oma d'r lol aan had Mariana's persoonlijke butler te spelen betekent echter niet, dat ik dat ook van plan ben. Teleurstellingen in deze komen regelmatig voor.

 Een ander manco, waar haar moeder met regelmaat over klaagde, is, dat Mariana nauwelijks geleerd heeft te koken. Ze weet hele verhalen op te hangen hoe bijzonder bepaalde gerechten zijn en hoe vroeger werd geslacht, gekookt en gebakken maar tot concrete actie leidt dat nooit. Nu maakt me dat meestal niet zo heel veel uit, hoewel soms een keertje niet koken en toch thuis eten best lekker kan zijn. Tenminste, als ik daarna niet twee dagen bezig ben met het schoonmaken van de keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten