woensdag 7 maart 2018

Bijna!

 Het zag er akelig uit en hoorde niet beter aan. De lul van een Flokkie vond het een goed moment om er bovenop te duiken. Zosnel honden zwakte vertonen, zelfs op een lullig moment als dit, zijn ze vogelvrij, aangeschoten wild, prooi. Gelukkig dook Lady ertussen en verjoeg het lulletje met misplaatste pretenties. Zo'n hondenrelatie gaat dieper dan je denkt.

 Maar ze was 'm op een haar na vergoed kwijt geweest. Je zag het gebeuren voor het plaats had. Een bestelbus rijd op volle snelheid het dorp in. Bobby gaat enigszins door zijn achterpoten en is klaar voor de aanval. Tot zover niks bijzonders. Ja, bijzonder stom, maar leer dat een hond af, als ze met z'n zevenen zijn en twee die verkeerde najaag gewoonte ontwikkelen. Maar oké. Het probleem hangt achter het busje. Een aanhanger en nog een bandbreedte breder dan het busje.

 Bobby is gefocust op het busje en duikt naar de wielen en waar het anders voorbij is, kwam nu nog de aanhanger, waar hij absoluut niet mee bezig was. Het was een akelige klap. Bobby lag op z'n rug en stootte angstaanjagende geluiden uit, keek vreemd uit zijn ogen en kon zich nauwelijks bewegen en zich dus ook niet verweren tegen Flokkie. Sta je dan met twee honden aan de lijn, die net als de rest niet vat wat is gebeurd en door het dolle heen trekt en blaft. Prettig dat we nog niet ver van huis waren. Prada en Rosa teruggebracht en toen ik weer naar Bobby liep kwam hij al lopend, een beetje overdwars, wankel op de benen en gedesoriënteerd mijn kant op. Gelukkig kwam hij de binnenplaats op toen ik de beide dames had opgesloten.

 Ogenschijnlijk valt de schade mee. Afwachten lijkt me niet verkeerd. Mag hopen, als het verder goed gaat, dat de boodschap is overgekomen en het najagen van auto's van de baan is. Een ultiemere correctie is moeilijk denkbaar. Ik had op het moment van de klap nog hard "Foei!" kunnen roepen, dan was het 'perfect' geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten