maandag 13 juli 2020

Voldaanheid

 Soms overvalt het je gewoon, Voldoening. Sec. Punt, geen komma. Vanavond toen ik de badkamer in liep en de stapel frisse, schone badhanddoeken zag liggen. 'Mooi' was de eerste associatie. 'Bijzonder' volgde snel. 'Parijs'. 'LaFayette'. 'Bomvolle koffers'. 'Apart'. Ja, apart was het zeker en daar is in feite alles mee gezegd. Parijs had niet gehoeven, Sibiu had ook gemogen als de kwaliteit er te krijgen was geweest. De handdoeken zijn niet zo afwijkend als het beddengoed. Die afmetingen zijn hier niet te krijgen. Roemenen liggen meer op dan naast elkaar in bed.

 Mariana's reactie staat me nog helder voor de geest, toen ik ooit voorstelde het bed te verruilen voor een kleinere versie voor wat meer loopruimte in de slaapkamer. Die open gesperde ogen. Dat ongeloof. Ze vond niet zo snel de juiste Engelse woorden en zei uiteindelijk iets van "Do not take away my space. I slept long enough without a possiblity to move."

 Voorlopig hoeven we nog niet naar Parijs of enige ander Franse grootstedelijke omgeving. Beddengoed genoeg en de kwaliteit van de handdoeken is minstens nog goed voor 20 jaar. Wat niet wil zeggen, dat we niet voor die tijd ons licht in de Franse hoofdstad zullen opsteken. Maar dat hangt meer van mondbedekking dan bedbedekking af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten