vrijdag 31 juli 2020

Viraal_50

 Het gaat niet goed hier in Romania als ik de berichten mag geloven. Al een week op rij dagen met 1000+ nieuw geïnfecteerden. Mondkapjes inmiddels ook in de buitenlucht verplicht op plekken waar het druk is en daarvoor worden toegewezen. Lijkt me tamelijk ondoenlijk om dat consequent te controleren.

 Meer benieuwd ben ik naar de toestand van die nwe gevallen. Hoeveel belanden er daarvan in het ziekenhuis en hoeveel daarvan op de IC. Ik hoor/lees daar niks over. Men test als een malle, dus dat daar meer besmettingen mee boven water komen lijkt me niet verwonderlijk. Punt is, dat de verspreiding een stuk wijdser is dan voorheen. Waren het in de eerste piekperiode iets van 400 plaatsen met minimaal één geïnfecteerde inwoner, zijn we nu de 1000 gepasseerd. De kans dat je besmet kunt raken is kortom een stuk groter.

 Wat ik ook mis is of er zicht is op sneller herstel bij eerder ingrijpen door gerichte(re) diagnostiek. Het is inmiddels een verhaal aan het worden zonder kop of staart, een zichzelf in stand houdend mechanisme. Men zal zich vast niet overal aan de regels houden maar zijn de regels überhaupt wel zo effectief als gepretendeerd wordt. Ik heb zo mijn vermoedens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten