zondag 12 juli 2020

Opgebrand

 Een compleet andere dag. Niks stralend blauw. Een ordinair dik wolkendek en gedonder in de verte. De stok achter de deur gisteren om alles op te ruimen. Doet een beetje afbreuk aan de prestatie, maar hier laat ik alleen het resultaat tellen. Gisteravond nog tevreden een uurtje in de vlammen zitten turen. Was alweer ff geleden. Het lullige was, dat je vanuit die hoek niks van het gedane werk zag. Eenmaal donker hadden andere hoeken het ook voor gezien gehouden.

 Mooi om bij het ontwaken te zien, dat je in feite op het licht reageert. De hoeveelheid in z'n geheel en de vorm waarin het door de diverse ramen naar binnen valt. Zeven uur schatte ik het in. Het was mooi anderhalf uur later. Gewoon geen zon. Wel zondag. Strikt genomen zou het dus niet mogen kunnen.

 Na zo'n dag als gisteren vind ik het allemaal wel best. Mijn niet-fysieke ik wil wel maar de fysieke versie draalt er als een mokkende kleuter achteraan. "Ik heb geen zin!!" "Het doet pijn!" en meer van die dwarsliggerij. Een stap op de plaats lijkt me een aardig compromis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten