vrijdag 10 juli 2020

Stoorzenders

 De 'siësta-uurtjes' zijn in deze tijd van het jaar ideaal voor de afwas. Ik heb het me al een paar keer voorgenomen, maar komen doet het er niet van. Past gewoon niet. Afwas = ochtend, beetje wakker worden, keuken schoon voor de lunch etc. Zo'n bijna organisch bepaald moment bonjour je niet ff naar de namiddag. Van routines moet je sowieso afblijven. Routines stel je niet in op een willekeurig moment. Routines moet inslijten, schuren, zich een pad eroderen. Zoiets kost moeite maar vooral tijd. Dat verleg je niet enkel voor een seizoen.

 Het is kortom dringen in de ochtenduren en vrijheid, blijheid in de namiddag tenzij je zonodig een partijtje wilt zweten. Dan zijn er alternatieven genoeg. Gaan toch zo'n uur of vier verloren van een dag, die toch al met regelmaat te kort aanvoelt. Zo heet zal de soep uiteindelijk wel weer niet gegeten worden. Het is weer (om)schakelen en dat in weinig uitnodigende omstandigheden. Qua 'werk' dan. Er  zijn bezigheden denkbaar die daar naadloos inpassen. Maar ja, het kan niet altijd feest zijn, al voelt het moment aan als vakantie.

 Deze schakelzooi had normaalgesproken eind mei - begin juni op z'n laatste moeten gebeuren. Helaas dacht het weer daar dit jaar anders over. Zal ongetwijfeld met de klimaatverandering te maken hebben, die het over het paard getilde schakeltje in de evolutie denkt te kunnen oplossen dan wel tegen houden. Ik zou de oceaan leeg scheppen. Lijkt me een grotere kans van slagen te hebben. Maar volgend jaar wel aub geen gedoe meer met de aanloop van het zomerseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten