donderdag 16 juli 2020

Freewheelen

 Dat was Sibiu. Ik kan niet zeggen, dat ik stad genoeg heb gehad, maar het deed wel weer ff goed. Redelijk soepeltjes langs een paar vaste bevoorradingspunten. Even over de grote groente- en fruitmarkt gelopen. Geluncht op een terras. Gelukkig met grote èn waterdichte overkapping want er kwam wel wat water naar beneden. Niks schokkends maar water was niet gewenst als ingrediënt van onze maaltijd.

 Het was geen echte vrije tijd. Het kapjes-gedoe nodigt daar ook nog steeds niet toe uit. Je moet je d'r echt toe aanzetten om over een drempel te stappen en daar hadden we ff niet zo'n zin in. De lunch was vrijheid-blijheid voldoende zonder al te veel bijkomende onzin. 'Op het dorp' heb je er nog steeds het minste last van. In Agnita al iets meer en in Sibiu wordt het hinderlijk.

 Voordeel is, dat je niet langer blijft plakken dan je bezigheden benodigen en we dus redelijk op tijd weer thuis waren. Zeer tot genoegen van de honden. Eindelijk de laatste oneffenheid in de constructie van de kachelpijp bij de buren weggewerkt en de rest van de avond vrij! Je zou zo de stad in willen lopen. Van de Gracht over de Lijnmarkt naar de omgeving van het Stadhuis. Een terrasje pikken in de avondzon. Winkel van Sinkel? Nog net geen weekeinde, maar wat geeft dat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten