maandag 27 juli 2020

Nostalgisch

 Een wat wazige ochtend, maar geen last van mijn knar. Da's mooi meegenomen na een haast ouderwetse zomeravond met een aangenaam glaasje teveel op bijna ouderwetse hoeveelheden. Het weer gunde ons de bbq en daarna een vuurtje in het ding opgestookt. Beetje fris, maar dat scheelt een hoop irritant muggengezoem. Nu is het op de binnenplaats wat dat betreft toch al een stuk rustiger dan in de tuin.

 Vroeg me af of wij de laatste generatie zijn die een bbq en houtvuurtjes niet alleen van naam kennen omdat (groot)ouders het er weleens over hebben. Het zal hier niet zo'n vaart lopen als in Nederland. Eén van de grootste plezieren in Frankrijk was ook fikkie stoken als je d'r zin in had. Dat we het uiteindelijk jaren in feite uit noodzaak hebben gedaan om het afvalhout van de storm (Kerst 1999) net na onze aankomst op te ruimen, is weer een ander verhaal.

 Ik zie de komende generaties al buiten zitten met hun binnen bereidde vleeshompen met bbq-smaak starend in een holografische projectie van een kampvuur. Het zullen dan trouwens zeer ws vleesvervangers zijn. Van die rommel waar zoveel rotzooi ingestopt wordt om iets voor elkaar te krijgen wat de natuur instant verzorgd. Ik ga vandaag in alle rust nagenieten van alle echtheid van gisteravond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten