vrijdag 24 juli 2020

Voederen

 Na een dag in de keuken leek het er even op, dat ik vanavond de muggen niet zou mogen voeren. Gelukkig zette het onweer niet door. Tenminste niet deze kant op. En kon ik alsnog even uitblazen in de tuin. Het grote opruimen gaat beginnen. Doorgeschoten rammenas en sla uitgetrokken. Waar de tomaten (direct ff afkloppen) het dit jaar uitstekend doen, is het met een hoop opbrengsten een stuk minder gesteld. Geen ramp. De vormgeving en het zoeken naar een evenwicht tussen mogelijk en wenselijk zijn nog steeds belangrijker. Dat zal volgend jaar niet anders zijn.

 Ik zal iets van anderhalf uur bezig zijn geweest, toen ik het aftappen van mijn bloed een beetje zat was. Het spul steekt gewoon dwars door mijn T-shirt heen. Volgens mij was het vorig jaar niet zo'n ramp maar dat kan ook ingegeven zijn door al het water dat er dit jaar overal stond. Prettig vertoeven in de tuin is na een uur of acht alleen mogelijk bij een kampvuur. Liefst eentje die niet optimaal brand en een hoop rook produceert. Rook die door een besluiteloze wind alle kanten op wordt geblazen.

 Vanavond niet. Volgende week ergens en dan met bbq. Het schijnt weer ff zomer te worden. Maar met bescheiden temperaturen. De dertig wordt maar met moeite gepasseerd. Dat zou makkelijk anders kunnen en wat mij betreft ook mogen. Maar ik zal daar niet over kniezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten