vrijdag 24 juli 2020

Moeizaam

 Zuchtend en steunend. Ze ontsnappen me met regelmaat onbedoeld. Langzaam vordert het in de keuken. Het mititei-mengsel uit de diepvriezer van 24 eetbaar weten te maken, deel van de bonen gekookt, het vlees van de soepkip gehaald en met het grootste deel van de kippenbouillon staat nu een deel van de courgette-oogst soep te worden.

 Mn het vlees is mooi meegenomen het mengsel van lams- en varkensvlees, waarvan hier de gehaktrolletjes worden gemaakt waar ieder Balkanland wel zijn eigen versie van heeft, staat me qua reuk (en smaak) niet aan. Heeft niks met het verblijf in de vriezer te maken. Vers is het hetzelfde. Geen idee waar dat vandaan komt. Beide vleessoorten apart zijn geen probleem. Misschien nemen ze het begrip 'lam' wat al te ruim en is het in feite schapenvlees wat gebruikt wordt. En daar moet je van houden qua smaak.

 Na de lunch weer verder. Lijkt me stug, dat ik in de middag alles gedaan krijg wat gedaan zou kunnen worden. Ondankbaar tijdsverbruik. Misschien breek ik er wel tussenuit naar de tuin of terug in bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten