dinsdag 28 juli 2020

Verlost

 Achterover leunen is toegestaan. Verdiend zelfs! Zo'n kelderklus vereist, dat je ff over jezelf heen stapt. Even geen boodschap aan jezelf hebben. Dat heb je al mndn, wat heet jaren gehad en dat heeft nooit iets opgeleverd. Dus knop om en beginnen. Dat beginnen is belangrijk. Eenmaal bezig is het een compleet ander verhaal. De afkeer om er mee aan de slag te gaan verandert in doelgerichte keuzes om op de best mogelijke wijze het hele zwikkie naar buiten te krijgen. Naar buiten en gelijk kijken wat het is en wat je er mee zou moeten.

 Eind van de middag was de binnenplaats veranderd in een uitdragerij. Klusgereedschap, pvc-onderdelen, inmaakglazen, electrakabel, bierpullen, tuingereedschap, campari-soda flesjes (leeg helaas), schroeven in alle soorten en maten, kampeerspullen, omgebouwde wasmachinemotoren, etc en nog meer. Dat moest dus allemaal weer ergens geplaatst worden waar het meer voor het grijpen ligt en bovendien minder in de weg.

 Naar mate de avond vorderde was ik meer bezig met mezelf te overtuigen om nog ff door te gaan, dan doelgericht met het zoeken naar de juiste plek voor het juiste zooitje. En dan is er ineens die verlossende laatste stapel onbestemd, die je ongezien in de schuur plempt. Bingo! Geklaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten