donderdag 30 juli 2020

Tuinseizoenen

 Na weer 1,5 uur tuinwerk is er nog één perceeltje te gaan en dan heb ik ze weer alle 9 gehad. Kan ik me op de omvelden richten. Volgens mij zeg je dat niet bij een tuin, heeft meer met de invloedsfeer van een persoon te maken. De randen dan maar? Gewoon alles wat het niet tot een perceeltje heeft geschopt. Nog niet of nooit gaat doen.

 Na gedane arbeid de blik over de tuin laten gaan en dan jojoot het resultaat van de waarneming heen en weer tussen tevredenheid en wat er allemaal nog moet gebeuren. Lukt niet altijd om ze uit elkaar te houden. Groeiseizoen en voortgang van de inrichtingsactiviteiten moet ik apart zien te houden. Het komt straks vanzelf samen als het uiteindelijk geheel is wat al uitgewerkt en ingevuld in mijn hoofd zit.

 Voor het passen en meten moet de tuin kaal zijn. Dat zorgt al direct voor een zeker scheiding van de activiteiten. Het gaat nog een hele dobber worden om alles netjes in lijn met de kadastergrenzen van de tuin te krijgen. Het hoeft geen perfecte kasteeltuin te worden, maar de lijnen, die er in aangebracht worden zou ik wel graag strak, evenwijdig, waar nodig symmetrisch en met vaste afstanden en dus gelijke oppervlakten willen zien. Geen rommeltje waar ik me iedere keer weer aan stoor ipv dat het mij oog streelt. Spannend najaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten