zaterdag 18 juli 2020

Sinterklazen

 Het grote geldverdelen is gisteren begonnen. Daar is ETS2 niks bij. 27 toneelspelers die er voor hun thuisbühne het gewenste resultaat uit moeten zien te slepen of het resultaat tenminste als zodanig weten te presenteren. 1800.000.000.000 euro en daar zal het vast niet bij blijven als deze horde neembaar blijkt. Bijna twee triljoen (en straks ws meer dus) en dat voor landen die òf te beroerd zijn om hun huishoudboekje op orde te brengen òf bezig zijn om een nwe vorm van dictatuur uit te vinden.

 Die Britten hebben het niet zo gek bekeken. Zelfs als het economisch misschien niet de slimste zet was, lopen ze niet meer te betalen voor klaplopers. Dan kan Rutte wel spijkerharde(!) garanties willen voor de besteding van de extra miljarden of zelfs een vetorecht voor ieder land, dat denkt te zien, dat al die extra miljarden over onbedoelde balken worden gesmeten. Niks zo week en kneedbaar als de EU. Ja, misschien die slijmzooi waar kinderen een tijd geleden mee wegliepen, maar dat is dan ook het enige.

 De hele EU en zeker de Euro-kern is één grote vergissing. Helaas van het formaat dat je in feite alleen maar door kunt gaan op de foutief ingeslagen weg, tenzij de wal het schip uiteindelijk keert. Ik weet niet of ik dat nog mee wil maken. Maar als het zo doorgaat krijg ik wel meer en meer de neiging om in Italië of Spanje te gaan wonen. Daar krijg je heel wat meer leven voor dezelfde euro vergeleken met Duitsland of Nederland. Waar wat dat betreft Roemennië precies staat, is me (nog) niet helemaal duidelijk. Ook hier wordt aardig wat Europees geld geïnvesteerd (niet geschonken!) maar dan vooral toch in infrastructuur, van die snelwegen op hoge poten, die tegenwoordig overal in zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten