donderdag 30 juli 2020

Gruwelen

 Kinderen in een mijnschacht flikkeren, vrouwen aan stukken snijden en mannen onthoofden. Behalve dat die laatsten eerst alles hebben moeten aanzien, komen ze er het gegnadigst vanaf. Oorlog. Wat in vredestijd tot een enkeling beperkt blijft, leeft in oorlogstijd op bij hele volksstammen. Een mens een beest noemen is een belediging voor de meeste dieren.

 Maar wat een beeld. Meestal weet ik de artikelen wel te mijden. Hopelijk raak ik het beeld kwijt voor ik in slaap val. Nog even volhouden aub en mijn leven is verschoond gebleven van dit soort ongein. Kan me geen voorstelling maken van hoe ik op een oorlogssituatie gereageerd zou hebben. In hoeverre hangt dat überhaupt van jezelf af? Hoeveel vrijwillers zaten op de ladingsvaartuigen bij Omaha Beach om door de Duitsers neergemaaid te worden voor ze goed en wel op het strand waren? Tegenwoordig kun je al uitgeschakeld worden cq het loodje leggen, voordat je ook maar in de buurt van de vijand bent.

 Of ik 'm ooit gehad heb, zou ik niet weten, maar nu mis ik zeker zoiets als een killermentaliteit. Daarom zit ik ws ook liever in een truck van Oblia naar Riga dan dat ik als Witcher bandieten en monsters afslacht en in Wolfenstein ben vastgelopen. Dat laatste kan trouwens ook gewoon leeftijd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten