zaterdag 25 juli 2020

Aanpassen

 Shit de venkel schiet (al) door. Dat 'al' is twijfelachtig. Vrees, dat ik het overzicht ben verloren. Het is met koken en een tuin een beetje zoals koken en een diepvriezer. Ik heb in mijn hele zelfstandige leven de luxe gehad dan wel genomen om te maken waar ik op het moment van koken zin in had. Soms betekende dat, dat ik op het laatste moment nog naar een of meerdere winkels moest. Meestal was er echter al iets van sturing vooraf en lag het gewenste in de koelkast.

 Nooit een hekel aan boodschappen doen gehad, dus ff naar de AH, groenteboer of slager was nooit een straf. Gevolg is, we hebben het er al eerder over gehad, dat je nooit of nauwelijks gericht bent op wat er is en vrijwel altijd op wat je wilt. Dat gaat al fout bij de diepvriezer, maar, omdat het spul daarin bevroren is, maakt het per saldo niet zoveel uit. Enige nadeel is dat je dingen bewaart, die je zeer waarschijnlijk niet gaat gebruiken.

 Met de tuin werkt dat net iets anders. Mis je het moment dat de betreffende groente het meest geschikt is voor consumptie, dan zegt de plant 'Doeii' en gaat voor het nageslacht. Die 'doorschieters' zijn het irritantst. Ben meer voor verrotten. Dat loopt nooit zo'n vaart. Dus gauw van courgette-soep naar een venkelmenu switchen. Zonde om die mooie planten tot zaad te laten verworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten