dinsdag 14 juli 2020

Viraal_48

 Je zou het virus bijna vergeten. Hier zoemt alweer een paar weken het bericht van een tweede golf rond. Zo erg is het misschien niet, maar aan het steeds weer uitstellen van het openen van alle restaurants, ook die zonder terras, was al te merken, dat het afbouwen van de lockdown niet naar wens gaat. Vanmorgen maar eens een blik op de cijfertjes geworpen en die zien er niet goed uit. Aantal bijkomende besmettingen per dag ligt vrijwel op hetzelfde niveau als op het hoogtepunt weken geleden. 4-5-600 per dag is zelfs hoger. Ik heb iets gemist blijkbaar.

 Brasov, wat zo'n beetje vergelijkbaar is met Sibiu is een nieuwe brandhaard en ligt in feite voor onze deur. Mijn blik op de Roemeense actualiteit heb ik laten verslappen. Blijkbaar wordt gedacht aan het in quarantaine plaatsen van bepaalde regio's.  Daar zal Brasov dan zeker bijhoren. Hopelijk wij niet. Niet weer terug naar 'Af'.

 Wat gaat er mis? Houdt men zich niet aan de voorgeschreven maatregelen? Hebben de Roemenen als vanouds weer schijt aan de regeltjes? Regeltjes opvolgen is zeker niet hun sterkste kant. Of zit het 'm in het halfbakken opvolgen van die regeltjes, zoals de neus vrijlaten bij het dragen van een mondkapje? Het 'suficient'- gedrag. Het kan natuurlijk ook gewoon import zijn, met al die heen en weer pendelende seizoensarbeiders naar landen als Italië, Spanje en Duitsland. En de slachthuizen niet vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten