zondag 19 juli 2020

Ontwaakt!

 Een nuchtere 'analyse' van de tegenwoordige waan. Typisch dat dit soort mensen inmiddels bijna roependen in een woestijn zijn .... Op Doorbraak.be vergelijk ene Johan Sanctorum BLM met de culturele revolutie van Mao.

 "De nieuwe antiracistische en antiseksistische golf is een totaalgebeuren dat de media overspoelt en met het verstand op nul werkelijk op alles schiet wat beweegt. Voor deze revolutionaire garde zitten de racisten en seksisten overal, discriminatie is universeel, en wie het daar niet mee eens is, gelieve op te hoepelen. Nieuwe termen als ‘intersectionaliteit’ (combinatie van verschillende onderdrukkingsfactoren) moeten we ons eigen maken. Terwijl alsmaar het woord ‘inclusief’ wordt gebruikt, is uitsluiting in deze cultuur de regel. Wie ‘woke’ is (letterlijk: wakker, ontwaakt) moet de slapenden wakker schudden en de slaperigen corrigeren."

 "De ‘wokes’ zijn in feite het voetvolk ofte nuttige idioten van dit nieuwe fascisme. Het gaat voornamelijk om tieners tot prille twintigers, de zogenaamde generatie Z van mensen die na 2000 geboren zijn. Vooral scholieren en studenten dus: sociaal uit de boot vallen is in deze leeftijdsgroep geen optie. Er hangt een kinderachtigheid over de ‘wokeness’, het politieke vervolg is echter niet vrijblijvend. Vanuit een puberale angst om niet aanvaard te worden, is men bereid om zich compleet te conformeren. Isolement is de ultieme straf. Discussies zijn nutteloos en tijdrovend: ontneem andersdenkenden of twijfelaars gewoon het spreekrecht. Het is de plicht van eenieder om het groepsideaal zo ver mogelijk door te zetten en geen enkele dissidentie te dulden."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten