zaterdag 25 juli 2020

Voor(uit)zichtig

 Regendag. Mooi moment om me niet teveel af te hoeven vragen. Beetje aanklooien, Was, afwas, blog, misschien zelfs meer, maar daar ga ik me niet op vast pinnen. Stukkkie rijden natuurlijk, daar is dit weer ideaal voor. Geen zon in je scherm en ook minder licht in z'n algemeen, waardoor het beeld beter overkomt dan normaal overdag het geval zou zijn.

 Zaterdag. Het is te hopen dat Youp weer een keertje boven zichzelf uitstijgt en meer lollig dan moralistisch is in z'n wekelijkse commentaar. (Update: Helaas!) De rest van het weekeinde hangt dan verder van mezelf af. Kan ik me bijvoorbeeld bezig houden met die ene stimulerende grote stap voortwaarts, die alweer een tijdje in gebreke blijft. Zo af en toe tot tamelijk geregeld moet ik gewoon iets nieuws aanpakken heb ik me bedacht, om niet verstrikt te raken in de warboel van laatste loodjes. Die kunnen heel goed 'meegenomen' worden als de rest van de stroom maar groot en sterk genoeg is. Is het enkel nog van dat laatste gemier, van dat gedoe, dat net aan het opruimen vooraf gaat, dan draai ik vast, heb ik het idee. Heb ik me bedacht.

 Het zijn de meters die tellen, niet al dat gedoe op de vierkante mm. In die mm's kan ik me niet verliezen. Die zijn niet aan mij besteed, hoe belangrijk ik afwerking ook kan vinden. Of onderhoud, ook zoiets. Helaas vormen beiden een steeds groter onderdeel van wat gedaan moet worden. Dat wordt zure appels eten naar verloop van tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten