zaterdag 18 juli 2020

Groenvoer

 Courgette met gehakt, mini-tomaten en mozzarella uit de oven. Lunch. De tuin is langzaam op z'n top. Naast de courgettes stromen de bonen binnen, de laatste peulen, nwe aardappelen, verse uien, basilicum, massa's bieslook, wat peterselie, venkelknollen, koolrabi, tuinbonen en wortelen natuurlijk. De tomaten beginnen te kleuren. De pepers zijn nog groen, maar dat doet niks af aan de smaak. Wat nauwelijks wil groeien is de prei. Een winterversie?

 Het is een kwestie van dooreten en verwerken. Een mooi recept gevonden voor een courgette-tomaten chutney. Het is wachten op de tomaten. Tomaten die mn voor de puree en het sap bedoeld zijn en natuurlijk om er vers van te smullen. Liefst met verse uien en een klodder mayo.

 Hier doe je het allemaal voor en als het zover is, ren je je poten onder het lijf vandaan om niks verloren te laten gaan. Een evenwicht in produktie en gebruik zal nog wel een paar jaartjes op zich laten wachten. En trouwens altijd afhankelijk blijven van de nukken of medewerking van de natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten