zondag 12 juli 2020

Nachtvogelfoutje

 Vreemd geluid uit de tuinkamer. Gekrijs maar niet luid. Overduidelijk niet normaal. Direct maar even gekeken. Zag niks bijzonders van bovenaf. Rosa had interesse voor iets bij de emmer die als drinkbak fungeert. Drie tot vijf honden verwerken de nodige ltrs op een dag. Maar dat is een ander verhaal.

 Eenmaal beneden aan de trap nog steeds niks raars. Ik verwachtte een vogel te zien maar niet het formaat en de vorm die achter me opvloog, toen ik de binnenplaats op stapte. Oeps, een uil of zo. Beestje heeft de verkeerde afslag genomen. Diertje vloog trapop het huis in. Ik moest snel zijn. 3 honden, 2 katten en 1 vogel kan nooit goed gaan. Ik hoorde in gedachte al het ene en ander aan gruzelementen gaan.

 Boven gekomen zat de uil op een paar wilgentakken, die nog van de week voor Pasen stammen, en vloog op door mijn komst. Omhoog tegen het plafond wilde niet echt. Ook niet na meerdere pogingen. Dan maar naar beneden zal ie gedacht hebben en dook achter een vaas met droogbloemen. Ik kon het ding nog net opvangen voor het op de Portugese tegels, waar we met veel moeite onlangs eindelijk weer de juiste schoonmaakzeep voor hebben kunnen regelen, in stukken zou vallen. De vogel zat nu onderste boven vast in een hoek van de erker. Nu had ik 'm.

 Voorzichting opgepakt. Volgens mij geen jonkie, wat ik eerst wel dacht. De uilen zijn hier niet zo groot. Ik wilde naar de tuin maar het beestje wist buiten te ontglippen en verdween -gelukkig- omhoog naar z'n vrijheid. Of haar vrijheid. Zouden er ook 'hen' uilen zijn??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten