zondag 19 juli 2020

Menseigen

 Eindelijk normale geluiden en niet dat gehosanna op de mogelijkheden die corona ons heeft 'geschonken'. Column in de VK van vandaag: 'Corona verandert geen pest aan de wereld'

"Afgelopen maanden hoorde je weleens verkondigen dat alles beter zou worden, mooier. Verlicht zouden we uit de duisternis komen. We zouden stoppen met het ziekmakende zeulen met dieren (en mensen) over de wereld, een zeer vermoedelijke oorzaak van de coronaverspreiding. Vlees wordt sowieso iets voor botte boeren. Roekeloos viermaal per jaar voor een paar lullige tientjes naar Thailand vliegen: het was voorgoed voorbij, als je de groengoeroes mocht geloven. De zorgmedewerker zou weer aangekleed, in plaats van uitgekleed worden, net als de onderwijzer. Globalisering, de wurgende marktwerking, eenzaamheid - het zou straks allemaal voorbij zijn. God Corona zij geloofd en geprezen."

"Inmiddels zijn de bloemen in het haar verlept. De crisis is bepaald nog niet voorbij, maar vooralsnog blijken de dromen bedrog – ook dat is bij het oude gebleven."

"In de stad wordt allang niet meer gezongen vanaf balkons, het burenkoor zou overstemd worden door het autoverkeer dat weer rijendik door de straten raast. Boeren liggen er weer dwars als vanouds. De lucht oogt allang weer als een abstracte schets van vliegtuigstrepen. Er gingen volgens Eurocontrol vorige week dagelijks 12.936 vluchten over Europa, 1383 meer dan een week eerder. Aan kop gaat Ryanair, met dagelijks 1045 budgetvluchten – rechtstreeks naar Antalya."

 En zoiets denkt het klimaat te kunnen veranderen, sorry, de klimaatverandering tegen te kunnen houden. Grappig als de domheid er niet vanaf zou stralen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten