zondag 12 juli 2020

Drijfveer

 'Vooruitgang' in de ruimste betekenis van het woord is iets waar ik wel gevoelig voor ben om niet te zeggen, dat ik het nodig heb. De weggewerkte 2-3 m3 hout, de geplaatste eiken houten border voor een stuk extra tuin voor Mariana, de pepers die groen maar onmiskenbaar beginnen te groeien, de eerste tomaten met een neiging tot rode verkleuring. Het stelt op zich allemaal niks voor, maar het doet me goed. Daar staat een hoop tegenover, waar ik het ff niet over wil hebben. De kunst is om met die laatste categorie bezig te blijven, terwijl de focus op z'n voorganger blijft gericht.

 De tuin is dit jaar zeker geen succes over de hele breedte. Een hoop extra moeite bij het opstarten, magere groei bij diverse groenten en toch blijft de lol van er mee bezig zijn dubbel en dwars overheersen. Er zijn lijnen naar de toekomst gelegd en als ik definitief voor de kas ga, is dat een giga stap vooruit. Meer en meer neemt de tuin de rest van het huis op sleeptouw maar ook meer en meer tijd in beslag. Alles heeft zo z'n prijs.

 Morgen nog iets met de tuin en keuken in het verlengde en dan een paar prachtige dagen om al het nog liggende hout te splijten. Zin in. Het idee van een hernieuwd vrij zicht over de binnenplaats is haast onbetaalbaar. Een paar ltr zweet zijn dan een fluitje van een cent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten