donderdag 30 juli 2020

Actief

 Waar ik anders mijn koffiekop zou omspoelen, wegzetten op het aanrecht en me afvragen waar ik de dag mee zou invullen. Heb ik net 1,5 uur onkruid trekken achter de rug, ben zeiknat en heb trek in iets fris-tintelens van aangenaam lage temperatuur. Ook de laatste twee rijen uien uitgetrokken. Nu hebben we uien genoeg tot volgend jaar de nwe oogst wordt binnen gehaald. Ik schat het op zo'n 300 stuks, 1,5 per maaltijd, 200 maaltijden, 4 per week. Dat komt aardig in de richting van het normale verbruik.

 Eind van de middag/begin van de avond weer verder. Het is niet alleen prettig als de boel nog/al redelijk schoon is, als je met het opstarten van de tuin in het voorjaar begint. Het is ook stimulerend als je bij het winterklaar maken, je niet eerst door een onkruidoerwoud heen hoeft te wurgen. In feite doe ik dat nu, maar voor meer dan 90% is het allemaal nog handzaam en overzichtelijk. De randen zijn een ramp. Daar moet de maaier weer overheen.

 Zou mooi zijn als ik bij het opschonen tijd en zin zou vinden om met de aanleg van de terrassenopzet te beginnen ten einde het grondwater minder een probleem te laten zijn. En om een pad naar het einde van de tuin te realiseren waardoor je dat stuk ook zonder laarzen kunt afleggen. En de kas .... Ach, je kunt maar beter bezig zijn, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten