donderdag 23 juli 2020

Genoeg(lijk)

 Voor de bonen is het te laat, voor de kip in de aanstaande soep iets te vroeg, voor de tuin te donker en de truck heb ik netjes geparkeerd. Dit was het voor vandaag. Op de kip na dan. Die moet straks uit de soep en de soep snel afgekoeld worden. Was het iets van een dag? Het is een dag geweest, dat is zeker. De rest laat ik maar voor wat het waard is.

 Het zit tussen 'goed' en 'niks' in. Betrof het serieuzere zaken zou ik het hebben over de kam, waarover ik zou balanceren met aan elke kant een afgrond. Daar is een dag als vandaag te banaal voor. Niet goed, niet fout, niet niks, niet alles, wel iets en daar doe ik het mee voor het moment. Jammer van de regen, anders had ik wel in een vuurtje willen staren. Daar was ik ik wel aan toe. Niet speciaal, maar als alternatief bij gebrek aan beter zijn er slechtere keuzes.

 Een beetje naar de sterren kijken, als er geen wolken zijn. Luisteren naar insecten, kikkers & co en nachtvogels. Vorig jaar iets gehoord wat qua tijdstip bijna zeker een nachtegaal moet zijn geweest. Vond er geen zak aan. Viel me behoorlijk tegen. Maar daar doe je het zitten bij een vuurtje ook niet voor. Dat is voor het turen is het niks of de vlammen, het ongestoord en vooral onbetrokken hun gang laten gaan van je gedachten en de kou langzaam langs je ledematen laten opkruipen tot het bed een aantrekkelijkere optie wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten