donderdag 1 september 2016

Nachtleven

 Pfffffffff. Terug op het honk. Rijden in het donker is al een soort Russisch roulette, als we van Sibiu naar huis rijden. En die weg kan ik incl. deels onverlichtte dorpspassages inmiddels dromen. Nu viel het duister van de nacht ergens tussen Tarnaveni en Médias. En daar zit nog een lekkere bult tussen met een riedel haarspelden bij de afdaling naar Médias. Gelukkig niet compleet onbekend, maar wel volledig onverlicht. Van overzicht is dan werkelijk geen sprake.

 Spannend voor als je van avontuur houdt. Ik geloof, dat ik die behoefte ooit lang geleden in de Vogezen ben kwijtgeraakt, toen ik opweg terug vanuit de Elzas, want weer een regendag in de Vogezen, in nacht en nevel met de motor van de weg ben gereden. Enige meters naar beneden. Niks serieus, maar werkelijk niets te zien door het donker, de dichte mist en de ontbrekende belijning op de weg. Stapvoets rijden met een motor is zo makkelijk nog niet. Gelukkig weinig of misschien wel geen verkeer, dat heb ik verder niet onthouden.

 Dat verkeer was er nu wel en moest zich aan mij aanpassen. Ik weet, hoe vervelend dat kan zijn, maar zelfs overdag rij ik hier niet in de vijf naar beneden. Geef mij maar fatsoenlijk zicht, liefst met daglicht en anders maar op z'n Belgisch qua straatverlichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten