donderdag 8 september 2016

Tuinieren

 Gisteren goed drie uur in de tuin geploeterd. Anders kun je het werk tussen meer dan manshoog onkruid niet noemen. De laatste minitomaatjes geoogst. De normale tomaten is niks geworden. Dat moet volgend jaar anders. De betrouwbaarheid van het zelfverzamelde, onder beroerde omstandigheden bewaarde en vervolgens niet met de juiste zorg opgetrokken planten, werkt niet. Gewoon van de markt. Al dat werk, voor de 2-5 cent die de planten kosten, loont alleen de moeite, als je niks beters te doen hebt en iets met speciale oude rassen wilt.

 Weer giga courgettes aan de planten hangen. Een dankbare plant. Daar valt, met ons geregeld buiten de deur verblijven, niet tegen op te eten. De bonen beginnen te geven. Heeft wat moeite gekost. Een hoop spul is het dit jaar net niet geworden. Maar als bijzonderheidje een heuse meloen. Dan de helft van de aardappelen, die nog onder de grond zit. Hopelijk hebben de veenmollen niet alles op- of aangevreten. Verder nog de prei, selderij (knol) en paprika's.

 Na terugkomst uit Parijs verder met het opschonen. Nu niet verder gekomen dan 1/8, denk ik. Misschien zelfs minder, maar de toegang is weer vrij. Geen 2m hoog onkruid meer direct na de doorgang van schuur naar tuin. Is stukken uitnodigender dan het eergisteren was.

 Volgend jaar als de was- en voorraadkelder leeg is een diepvries met serieuze inhoud aanschaffen. Anders kan ik er beter een bloementuin van maken. Hoewel, zonder verandering van koop- en kookgedrag kun je vraagtekens zetten bij de zin van een dergelijke aanschaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten