woensdag 21 september 2016

Wintervoorbereiding

 Weer 'ouderwets' bij vijven wakker. Het geren van het afgelopen weekend is dus, naar ik aanneem, een beetje uit de benen. Best vlotjes, als dat zo is. Niet dat ik nu direct de neiging voelde om het bed uit te springen. Sowieso al niet zoveel last van en de temperatuurdrop van de afgelopen dagen draagt zeker niet bij aan het animo om onder het dekbed vandaan te komen.

 De komende dagen kruipt de temperatuur graad voor graad omhoog. De dertig zie ik echter niet meer gepasseerd gaan worden. Afgelopen voor dit jaar. Het najaar kan dan misschien nog wel mooi worden maar is ontegenzeggelijk begonnen. De winterse kou loopt warm. De ochtenden zijn niet meer fris maar gewoon koud. Sjaal opgeduikeld en voor het eerst weer een trui aangetrokken.

 Tijd voor de aannemer om langzaam af te ronden en weg te wezen. Geen zin met de rommel op de binnenplaats de winter in te gaan. Opruimen gaat gauw een week of wat duren. Winter schijnt na 15/11 te beginnen, volgens de locali. Dus de beste man heeft nog iets van 3 of 4 weken. En liefst minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten