zaterdag 24 september 2016

Bier

 Een prachtige dag. Qua weer dan. Dat zag je vanochtend al aankomen. Leuk meegenomen, want de stad stond op het programma. De stad en verder niets of niets bijzonders. Kortom om een beetje slenteren, wat hangen, links en rechts inkopen doen, ongetwijfeld eten, een paar kleinigheden afhandelen of dat althans proberen en voor de rest de dag aan ons voorbij laten gaan.

 Op de Piata Mare stond de tent alweer voor het Oktoberfest. Een tent van de helft van het formaat waar er in München een tigtal van staan. Als ik het ooit goed begrepen heb. Geen behoefte aan dat soort massaliteiten. Wat dat betreft is Sibiu mooi overzichtelijk. Verder slaat het nergens op, behalve dat je nooit een gelegenheid moet laten schieten om te feesten.

 Ik zie het nu voor de derde of vierde keer. Dezelfde tent, zelfde orkest, inmiddels nog maar één voedselverkoper en één biermerk, dezelfde botsauto's, een attractie die je ingewanden mixt en centrifugeert, nog wat andere draaidingen, een treintje en achtbaan voor de kids en de kraampjes van de kerstmarkt met andere versiering voor de verkoop van prullaria, snoep en soortgelijks. De keren dat de Piata Mare in zijn volle omvang als plein te bewonderen is, kan bijna een verademing genoemd worden. Ik ga eens bijhouden waar het door het jaar heen allemaal mee vol geplempt wordt. Oktoberfest, Kerstmarkt, rally, filmweek, toneelweek, concerten, oude ambachten, etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten