maandag 19 september 2016

Bar

 Genoeg voor vandaag. Tijd voor de de nacht. Niet meer met de kippen maar ook nog steeds geen nachtvogelwerk. Ondanks het gebrek aan rust is er iets van berusting te merken. Het neerleggen bij. Vreemd dat dit gebeurt bij iets waar je feitelijk naar hebt verlangd en hard voor gewerkt hebt. Misschien beter om de kaders in deze op te rekken en de hele afgelopen tien jaar erbij te betrekken. Berusting krijgt dan een andere, meer begrijpelijke invulling.

 Ja, ik ben een beetje van de nostalgische 'dank' de mijlpaal die voor Frank gezet is. Levens die elkaar gekruist hebben in een kroeg. En dan praat ik over wat jaartjes meer dan 10. De Zaak is op meerdere overlappende terreinen de spil in mijn leven geweest. Een hoop mensen zijn sindsdien uit mijn leven verdwenen, soms onvrijwillig zoals Yoland, de meesten door verandering van hun leven en/of interesse en natuurlijk door de veranderingen in het mijne. Een harde kern is gebleven.

 Als ik me goed herinner, is het dit jaar twintig jaar geleden, dat ik een punt achter het barwerk heb gezet. Twintig jaar Utrechtse horeca, een kleine tien jaar actief geweest in de Franse vakantiewereld en nu tevreden consument aan de gebruikerskant van het barwezen. Maar het kriebelt nog steeds. Aparte wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten