donderdag 15 september 2016

Epiloog

 Laatste dag. Het weer is omgeslagen. Desondanks of daarom de dag goed begonnen. Ontbijt bijna verslapen. De stad in op het moment dat uit iedere eetgelegenheid de keukendampen voor de lunch slaan. Ff slikken maar uiteindelijk oa door de zoveelste regenbui aan een tafeltje geschoven voor een paar voorgerechten en een slok wijn.

 Een Parijse dag naar mijn hart. Een hoop lopen en bij tijd en wijle neerploffen op een terras. Vandaag St. Germain. Illustere cafés, een hoop galeries en antiquairs en het exclusievere werk qua keuken- en badkamerinrichting. Poggenpohl en het mij onbekende Boffi.

 Aan de eind van de middag terug door de rue St. Honoré en in feite kom je dan al de (mode) winkels nog een keer tegen. Opvallend was de tweede rij gegadigden die we zagen voor de deur van een handtassenwinkel. Dat spul is blijkbaar erg 'hot'. En dan praten we niet over een paar honderd en ook niet over meer dan 10.000 euro, maar je zou bijna gaan geloven dat prijzen van 3000-4000 euro voor een opbergplek van lipstick en portemonnee normaal is. Onvoorstelbare nonsens natuurlijk, maar niet voor de lui in de rij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten