vrijdag 23 september 2016

Buitengaats

 De mensen hebben hard gewerkt vandaag, want markt, maar ze kijken je niet de deur uit. Het zijn de kleine dingen, die aantonen dat je gewaardeerd wordt of tenminste geen ongewenste weerstanden oproept. Simpel restaurant. Keuken te zout, maar dat zijn ze bijna allemaal hier. Een beetje een instellingskeuken-manier van koken. Geen vers op het allerlaatste moment muv de sla en vooral goed gaar. Zou in Agnita niet weten, waar dat beter zou gebeuren. Maar qua prijsstelling vraag je je af, waar ze het van kunnen doen. Zelfs in Agnita.

 Zo rond de 75 Lei, dwz 17 euro voor soep, hoofdgerecht, een liter witte wijn, water en koffie, espresso. En dat voor twee personen. "La Prut". Je zou de naam in Nederland niet kiezen. Vriendelijke bediening en verder niks bijzonders. Net als in alle andere gelegenheden in dit dorp qua 'verder niks bijzonders'.

 Zou hier iets te realiseren zijn, waarbij mensen komen eten voor meer dan alleen het vullen van de maag? Gezelligheid bijvoorbeeld? Het passeren van een aangename avond? Het genieten van een bijzonder gerecht? Een apart bereidingswijze? Een goed glas?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten