zaterdag 3 september 2016

Dagbesteding

 Als ik nou 'ns die hele discussie omtrent ritme, regelmaat, routines en mogelijkheden reduceert tot een simpel optelsommetje van uren, blijft weinig anders over dan te concluderen dat mijn wensenpakket naar een irreële omvang neigt.

 Ochtend .... Half acht op, 45 mi\nuten honden, 1,5 à 2 uur koffie en blog, uurtje afwas, opruimen en bezem door het huis of soms eropuit met de krant. Dan is het dus 11:15
 Lunch ... 30-45 min koken, indien nodig boodschappen 30-45 min, eten 30 minuten en dan opruimen. Dan zitten we ergens tussen 13:00 en 13:30
 Middag .... klussen, tuin, etc. van 14:00 tot ergens tussen 18-19:00, rond vijven 45 minuten pauze voor de honden.
 Avond ... die wil maar niet van de grond komen, maar zou na een lichte maaltijd van 20-24:00 gvud kunnen worden met prettig ontspannende zaken zoals digitaal geknutsel o.a. op het internet of simpeweg lezen.

 Ik moet het van de middag hebben en de dag niet verklungelen achter de laptop. Dat wist ik al. Het geschrijf terug in z'n hok en de zelfdiscipline van stal. En mocht ik meer ruimte willen, dan is de bedtijd de dupe. Vroeger het nest uit en/of later erin. Dat laatste zal sowieso moeten, anders blijven het erg korte avonden Maar ik zie een korte nachtrust niet direct in het voordeel van de middagactiviteiten werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten