zondag 11 september 2016

Geregeld

 De praktisch nuttige kant van Parijs is geklaard. Het kostte alsnog wat duwen en trekken, een koffiepauze en een partijtje ongemakkelijkheden op een overbodig roltraptrip maar de kogel is door de kerk. Vier verschillende tinten zijn het geworden in dezelfde lijn, enigszins passend bij het roze-paarse bloemenmotief in een deel van de tegels.

 Nadat we van de ruim tien verschillende merken er een uitgekozen hadden, heeft de daar aanwezige verkoopster geamuseerd onze discussies gadegeslagen. Eerst over de kleur, toen de kleurcombinatie, vervolgens de gewenste aantallen en tenslotte over het formaat van de grootste handdoek. Douche- of badlaken?? Bestaat dat verschil ook in Nederland? Het is de kleinere versie geworden. Taxi terug naar het hotel met drie volgepropte draagzakken. De lege koffer is gelukkig niet voor niks meegevlogen.

 Direct weer de stad in èn wederom naar de Grand Magasins. Mag het grootste deel van Samaritain nabij de Seine al meer dan 10 jaar gesloten zijn vanwege verbouwen en dus nooit meer als grootwinkelbedrijf openen. Bij Lafayette en Printemps aan de Blvd Hausmann gaat het tussen de verkoop door. Bij Lafayette merkte je er het minste van.

 Bij Printemps sla je in het gebouw voor huishoudelijk zaken de eerste 5 étages over. Die zijn gesloten vanwege de werkzaamheden. Je gaat daar omhoog via een setje roltrappen in een strak artistiek vormgegeven ravijnachtige leegte. Zonder enige beveiliging cq afscherming van de roltrappen. Het gaf mij een ongemakkelijk gevoel en ik zal die plek in het vervolg eerder mijden dan opzoeken. Maar hoelang duurt het voordat mensen ontdekken, dat dit een prachtige plek is om een eind aan je leven te maken. Of is het al uitgeprobeerd? Vier à vijf étages naar beneden zeilen en op een glazen vloer uiteenspatten, moet, lijkt me, voldoende zijn voor de meest definitieve stap in je bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten