vrijdag 2 september 2016

Bonerig

 Koffie, koffie als vanzelf. Een genot. Nu de fijnafstelling nog en dan weer iets waar deze jongen niet bij stil heeft gestaan of heeft willen staan: De juiste combi van bonen vinden. Heb tenslotte niet voor niks twee molens? Had me een week geleden gevraagd hoeveel soorten er zijn. Ik had 3 geantwoord. Illy, Lavazza en Segafredo. De laatste is smerig, dus makkelijke keuze. Lavazza voor het mindere werk en Illy voor het pure genot. Inmiddels weet ik beter.

 Ff googlen en het Viva-forum, of all places, beleerde me van beter. Je hebt ze van Australian, Lidl, Aldi, AH, Douwe Egberts, Tschibo, Simon Levelt, Red Beans, Hema, Blache Dael, La Place (als het nog bestaat) en Makro. Ik vrees dat het slechts een greep uit de vele mogelijkheden is en, Nederlanders eigen, is prijs de doorslaggevende keuze factor.

 Andere kandidaten zullen er zat zijn. In Nederland bijv. nog Tiktak. En dan natuurlijk het verschil qua gewenste koffievorm: espresso, cappuccino of bijv. Latte Macchiato. Helaas weinig ongekleurde informatie. Iedereen predikt voor eigen kerk. Smaak lijkt me ook moeilijk te vangen in standaardcategorieën. Maar wat moet je anders? Zelf branden? Plantage beginnen ergens in de tropen? Ik ga eerst maar eens kijken, wat hier waar te krijgen is. De zoektocht zal niet in een paar weken gepiept zijn. Dat lijkt me duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten