vrijdag 23 september 2016

Evenwichtig

 Met Katrien gaat het beter en met mij wat dat betreft ook. Wat gegoogle leverde iets op waar ik zelf al deels uit was gekomen:
 
“Geriatrisch Vestibulair Syndroom: een aandoening die geregeld optreedt bij oudere honden. Het komt vaker bij grotere hondenrassen voor, maar kan bij ieder ras optreden. De symptomen starten meestal acuut en kunnen erg heftig zijn:

– Nystagmus. Dit houdt in dat de ogen snel heen en weer gaan (horizontaal)
– Scheve kop.
– Omvallen en cirkelen.
– Braken en misselijkheid.
– erge onrust.
– Niet meer overeind kunnen komen.

Het vestibulair syndroom is een probleem aan het vestibulair orgaan, het evenwichtsorgaan en zorgt ervoor dat de hond zijn evenwicht kan bewaren.

Er zijn geen medicijnen tegen het Vestibulair Syndroom. De aandoening treedt acuut op maar verdwijnt ook normaliter snel. Na 24-78 uur is er al een aanzienlijke verbetering opgetreden. De klachten verdwijnen normaliter na 7-14 dagen. Medicatie tegen de misselijkheid kan wel verlichting geven. Prednison is niet nodig.
(bron: dierenziekenhuizen.nl, resp. droomroedel.nl)

 Is er niet minder lullig om voor Katrien maar wel beduidend minder vervelend voor mijn besef. Ze is nog steeds van slag, vertrouwt zichzelf niet, staat een beetje wankel op haar poten maar loopt niet meer als een bezopene. Huisdieren, kinderen en vrouwen .... drie dingen waar je nooit aan moet beginnen, als je rust in je leven wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten